GYIK

Gyakori kérdések, melyek felmerülnek az útdíj rendszer OBU-val történő kiegyenlítése során

Kinek kell E-útdíjat fizetnie?

A díjfizetési kötelezettség a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozik.

Milyen módon ellenőrzik, hogy megtörtént-e a díjfizetés?

Az ellenőrzés a díjköteles szakaszok teljes hosszán 74 db fixen telepített ellenőrző pont, valamint 45 db mobil ellenőrző jármű segítségével történik.

Kivel kell szerződnöm?

Szerződést a Nemzeti Útfdíjfizetési Szolgáltatóval valamint a GPS szolgáltatóval, mint Bevallási Közreműködővel kell kötniük az elektronikus útdíj rendszer használóinak.

Miért van szükség bevallási közreműködőre?

A bevallási közreműködők általában olyan vállalatok, melyek flottakövető szolgáltatásokat biztosítanak. Az útdíj rendszerben való részvételük a bevallási kötelezettség teljesítése miatt szükséges.

Az úthasználat azonnal bejelentésre kerül a NÚSZ felé?

Az útdíjköteles szakaszok használata során folyamatos viszonylati jegy-vásárlás történik, mely az úthasználat bevallását jelenti. Amennyiben kisebb (1-2 perces) – nagyobb (néhány órás) késések fordulnak elő, az úthasználat a későbbiekben ugyanúgy bejelentésre kerül, mint normál esetben, mert a rendszer megjegyzi a NÚSZ felé továbbítandó adatokat.

Hogyan működik az E-Útdíj rendszer?

Az elektronikus útdíj rendszer az útdíj fizetésére egy kényelmesebb és gyorsabb megoldást kínál. Az útdíj bevallására alkalmas, gépjárműben elhelyezett egységek az úthasználat során szakaszonként vonják le az Ön NÚSZ-nál nyitott számlájáról az úthasználat díját, így elkerülheti a sorban állást, nem kell feltétlenül az előre meghatározott útszakaszin közlekednie. Bővebb információkat a következő linken találhatnak: http://www.itrack.hu/e-utdij

Külön kell számlát nyitnom minden gépjárműre vagy a cég összes autójához egy számla tartozik?

Mindkét variáció megvalósítható. A számláján – melyet a NÚSZ-nál, a Hu-Go oldalon történő regisztráció során hoz létre – található összeg lehet céges keret, de gépjárművenként alszámlák nyitására is lehetősége van.

Hogyan vásárolhatok OBU egységet?

A készüléket a webshopban vásárolhatja meg, a darabszám kitöltése után a Megrendelés mezőre kattintva – a készülék kiküldéséhez, számlázáshoz szükséges és egyéb adatok kitöltését követően – rendelheti meg. Ez feldolgozásra kerül, majd az Önök által megadott címre küldött számla kiegyenlítése után kézbesítjük a rendelt egységeket. Ha elakad a webshopos vásárlás során, vagy kérdése van, hívja webshop ügyfélszolgálatunkat a 06-21-2000-600 telefonszámon.

Mit kell tudni az OBU-ról?

Az OBU egység cégünk, az iData Kft. által tervezett és gyártott termék, melyet az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer fejlesztése során megszerzett tapasztalat és innovatív tudás kamatoztatásával fejlesztettünk ki. Cégünk fontosnak tartja, hogy Önnek prémium minőségű szolgáltatást tegyen elérhetővé, mindezt elérhető áron.

Szükséges az egység gépjárműbe való beszerelése?

Nem, az OBU egység kézbesítése után a szivargyújtós csatlakozó segítségével Ön csatlakoztathatja a készüléket az autóba, ezek után aktiválhatja a Hu-Go oldalon. A regisztráció és a hozzárendelés pontos folyamatát e-mailben (a megrendeléskor megadott e-mail címre) és a készülékkel együtt postai úton is megkapja.

Van lehetőség az OBU eszköz több gépjárműben való használatára?

Az OBU kizárólag abban a gépjárműben használható, amelyhez előzetesen a www.hu-go.hu oldalon hozzárendelték az eszközt. Amennyiben egy másik gépjárműben szeretne használni egy már aktivált egységet, törölnie kell azt a Hu-Go oldalon és az aktiválás folyamatát ismét elvégezni.

Hány Volton működik az OBU egység?

12 és 24 Volton is működik a készülék.

Mit mutat az OBU?

LED-ek segítségével ellenőrizheti egyenlegét, van-e elegendő összeg (zöld), fogyóban van (sárga), vagy elfogyott (piros) a számláján található előre feltöltött pénzmennyiség. Zöld OK LED jelzi a rendszer megfelelő működését, kék fény pedig a GSM kapcsolat meglétét. Gombok segítségével állíthatja a tengelyszámot a gépjármű éppen aktuális állapotának megfelelően. Hangjelzés és piros fény jelzi az esetlegesen felmerülő hibákat. További információkat a készülékhez mellékelt használati utasításban olvashat.

Hogyan változtathatom a tengelyszámot?

A gépjárműben található OBU-n, a WebControl felületen és a www.hu-go.hu oldalon egyaránt van lehetőség a tengelyszám változtatására. Kiválasztható, hogy mely módon szeretnék ezen beállítás módosítását lehetővé tenni az OBU egység és a gépjárművek Hu-Go oldalon történő összerendelése során:
WEB: az útdíj bevallása a Hu-Go oldalon megadott beállítások alapján történik, WebControl-on és az OBU-n nem lehet módosítani. Tehát a WebControl-on és az OBU-n történő tengelyszám módosítások látszódnak, ám ez a beállítás nem szinkronizálódik a NÚSZ szerverével;
OBU: a tengelyszám a WebControl-on, OBU-n módosítható, az ügyfél / sofőr által megadott beállítással történik a jegytépés. Az aktuális beállítás ellenőrizhető a WebControl felületen valamint az OBU-n, viszont a HU-GO oldalon nem, mivel ez esetben sem szinkronizálódik a beállítás a NÚSZ szerverével.
A tengelyszám megadása során azt kell figyelembe venni, hogy összesen hány tengely található a gépjárművön. A beállítás függetlenül attól, hogy a kerék a közlekedés során leér, vagy sem.

Mit tartalmaz a WebControl szolgáltatás?

A WebControl segítségével érheti el az OBU-k azonosítóit, amit a Hu-Go oldalon kell megadnia az aktiváláshoz. A szolgáltatás biztosítja továbbá a gépjárművek folyamatos ellenőrzését, megbizonyosodhat róla, hogy elegendő összeg áll rendelkezésre számláján a díj fizetésére, megfelelő-e a beállított tengelyszám, így megelőzheti a súlyos bírságokat. A térkép segítségével láthatja, hogy éppen merre járt, mikor volt útdíjas szakaszon egy adott gépjármű. További részletekért kattintson a következő linkre: https://utdij.info/webcontrol

Mit tegyek, ha a rendszer hibásan vonta le számlámról a díjat?

Kérjük, a WebControl felületen található ’Hibabejelentés’ menüpont alatt jelezze problémáját, mely ezután kivizsgálásra kerül.

Mit tegyek, ha nem működik az OBU egység?

Üzemi hiba, illetve olyan meghibásodások esetén, amikor az ügyfeleinknek nincs esélye észlelni a problémát email / SMS / hívás formájában tájékoztatást kap. Emellett problémák esetén forduljon 0-24 órás ügyfélszolgálatunkhoz, melyet a 06-21-2000-600-as telefonszámon érhetnek el.

Elfelejtettem a PIN kódomat, hol tudom ellenőrizni?

A WebControlon történő regisztráció során az Ön által megadott 6 számjegyű PIN kódott a WebControl felületen a felső menüsorban, a fogaskerék alatt legördülő pontok közül a beállításokra kattintva ellenőrizheti, a regisztráció során megadott egyéb adatokkal együtt.