Mi az E-Útdíj?

Információk az E-útdíjról

2013. július 1-jétől kötelező Magyarországon az E-útdíj fizetése a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre. Az E-útdíj, azaz a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer, a magyar úthálózat 6914 km hosszú szakaszait érinti. Az E-útdíjat autópályákon, autóutakon és főutakon kell fizetni. A HU-GO névre keresztelt e-útdíj megfelel az európai uniós technológiai követelményeknek és az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás irányelveinek.

Mennyibe kerül az E-útdíj?

Az E-útdíj költsége a megtett úttal arányos. Az E-útdíj függ a használt út típusától, a jármű kategóriájától és a környezetvédelmi besorolástól is.

Az útdíj mértéke kilométerenként 2019. január 1-től  ezen a linken elérhető.

Mivel csatlakozzak az E-útdíj rendszerhez?

Hogyan kell kifizetni az E-útdíjat?

A www.hu-go.hu oldalon és több kijelölt értékesítési ponton regisztrálhatnak a fedélzeti egységgel útdíjbevallást tevő cégek. Előre történő fizetéssel egyenlíthetik ki tartozásukat, ez azt jelenti, hogy a regisztráció során létrehozott folyószámlát előre fel kell tölteniük. Ennek az egyenlege ad fedezetet a díjköteles utak használatához. Ez a megoldás az előre megváltott viszonylati szakaszjegyekkel szemben előnyösebb, kényelmi szempontból, egyszerűségi szempontból, vagy ha változás áll be a fuvarfeladatban és sokkal kevesebb adminisztrációs feladattal jár.

Kiváncsi rá, mennyi E-útdíjat kell fizetnie?

Számolja ki: kalkulátor